Waarom ik doe wat ik doe

En dat brengt ons terug in het heden. Waar ik een baan heb gemaakt van mijn liefde voor woorden en meteen mijn doel om overal ter wereld geld te kunnen verdienen verwezenlijk. Maar ik schrijf niet zomaar, net zoals ik eigenlijk vrij weinig dingen zomaar doe. Ik schrijf om mensen bij elkaar te brengen. Te verbinden in een gezamenlijk doel en samen heel veel positieve impact te maken. Zonder mijn lezers te manipuleren, zonder loze beloftes maar mét overtuiging, liefde en eerlijkheid.

 

I learned the hard way dat perfectie niet bestaat. Niet in mijn leven, niet in mijn werk en al helemaal niet in de rest van de wereld. Waar het om gaat is dat ik elke dag mijn best doe om het beste te doen wat ik kan. Dat is niet elke dag hetzelfde en dat vind ik inmiddels helemaal prima. Vandaag voel ik me on top of the world en knal ik er het ene naar het andere geweldige stuk uit. Morgen sta ik op met hoofdpijn en is mijn best misschien dat ik een lekker kopje biologische thee zet en 5 minuten mediteer. Maar weet dus dat ik altijd, elke dag en zonder uitzondering, mijn best doe. Ook voor jou!

Spreek je uit!

Wie ís die

Marloes van Raamsdonk?

Tekstschrijver/copywriter, onderzoeker, multi-potentialite en brainstorm kanon.

Hi, leuk dat je hier bent! Nou die Marloes van Raamsdonk, dat ben ik. 30 something uit Amsterdam, waar ik meestal werk aan mijn eettafel en soms vanuit een gezellig koffietentje (jep, heel cliché maar LOVE dit freelance leven). Ik woon samen met mijn vriend en twee kattenboutjes op 6 hoog achter met prachtig uitzicht over de stad. Ideaal als ik de goden om inspiratie smeek of vierkante ogen heb van al dat harde werken achter mijn computerscherm.

Na jaren van ‘aanpassen aan het volwassen leven’ besloot ik een vertaalopleiding Spaans te gaan doen. Ik was net terug van twee jaar wonen en werken in Barcelona en ik miste de taal enorm. Natuurlijk had ik een cursusje hier en daar kunnen doen maar ik hou nu eenmaal niet van half werk. Dus hoppa, ik deed ‘gewoon nog even’ en deeltijd HBO opleiding naast mijn baan. Lang verhaal kort, ik kwam erachter dat ik liever schrijf dan vertaal. Meer vrijheid en meer connectie. Oh ja, en ik kreeg nog even een vette wake-up call tussendoor waardoor ik ineens wist wat écht belangrijk is in mijn leven.

Dit zei een collega over mij toen ik 24 was. 
Kun je nagaan hoe het nu is, met 10 jaar meer ervaring!

I would describe Marloes as a very bright, attentive and business-savy person. She combines these traits with the ability to listen very well to her conversation partner(s) and can very easily incorporate and transform the contents of these conversations in clear, concise plans and actions making you feel that you have been really understood. I believe she excels in hands-on, creative jobs where she can turn something you need into something you badly want and deliver the desired payoff as well. I would recommend Marloes to any company and have always thoroughly enjoyed working with her.

 

- Jessica Grauerholz (vestigingsmanager)

Doe wat je zegt en zeg wat je doet, op jouw manier en het liefst zo uitgesproken mogelijk. Daarmee onderscheid jij jezelf. En omdat ik m'n talk graag walk hier een voorbeeld, plus wat het me opleverde. 

Ik schreef een opiniestuk voor de Volkskrant omdat ik het zo zat was dat er wordt neergekeken op vrouwen die niet fulltime werken. 

Mijn artikel werd op de Facebook-pagina van de krant ruim 900 keer geliked, 80 keer gedeeld en er kwamen meerdere  ingezonden brieven van vrouwen (en mannen) die zich eindelijk gezien voelden. Natuurlijk was er ook kritiek, dat hoort erbij als je je uitspreekt.

Vervolgens werd ik als 'Optimist' uitgenodigd om live in de uitzending te komen bij EenVandaag. Een bijzondere ervaring want wist je dat NPO Radio1 dagelijks zo'n 2 miljoen luisteraars heeft?

Waarom is dit belangrijk? Omdat je nu weet dat ik lef heb en pittige stukken voor je kan schrijven.

Marloes van Raamsdonk publicatie de Volk

Voordat je met me in zee gaat wil je misschien ook nog weten dat ik...

... heel veel vragen stel, ook vragen die je liever niet beantwoord.

... elke dag dingen doe waar ik bang voor ben, ga dus niet met me samenwerken als je liever in je comfort zone blijft. (zie het vorige punt)

... niet kan stoppen met dingen leren. Ik leer snel en bijt me vast in nieuwe onderwerpen totdat mijn honger is gestild.

 

... een crazy cat lady ben. Grote kans dat ik je een foto (uhm, waarschijnlijk meer dan een) laat zien van mijn kattenschatjes als we samenwerken. Een gewaarschuwd mens...

 

... vind dat we allemaal iets kunnen doen voor een beter milieu. Ik wijs liever niet naar de overheid of multinationals maar doe zelf wat ik kan. Bijvoorbeeld vegetarisch eten, minder en tweedehands kopen en zo min mogelijk vliegen.

... héél enthousiast word als we samen impact gaan maken. Als in: een wervelwind aan ideeën en plannen.

... geloof dat vrouwen de wereld over gaan nemen. Better be ready.

Ben je er nog? Mooi, want nu weet ik zeker dat wij samen kunnen knallen!

Liefs, Marloes

  • Black Instagram Icon

CONTACT 

Met woorden naar daden?

bel of mail me!

Serious business

© 2020 Marloes van Raamsdonk

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon