Marloes van Raamsdonk copywriter tekstsc

Waarom ik doe wat ik doe

Wie ís die

Marloes van Raamsdonk?

Tekstschrijver/copywriter, onderzoeker, multi-potentialite en brainstorm kanon.

Hi, leuk dat je hier bent! Nou die Marloes van Raamsdonk, dat ben ik. 30 something uit Amsterdam, waar ik meestal werk aan mijn eettafel en soms vanuit een gezellig koffietentje (jep, heel cliché maar LOVE dit freelance leven). Ik woon samen met mijn vriend en twee kattenboutjes op 6 hoog achter met prachtig uitzicht over de stad. Ideaal als ik de goden om inspiratie smeek of vierkante ogen heb van al dat harde werken achter mijn computerscherm.

Van Barcelona naar freelance tekstschrijver

Na twee jaar wonen en werken in Barcelona weer terug in Amsterdam. Maar wat miste ik de Spaanse taal! Dus besloot ik me in te schrijven voor de vertaalopleiding Spaans. Natuurlijk had ik een cursus hier en daar kunnen doen, maar ik hou niet van half werk. Dus hoppa, een deeltijd HBO-opleiding naast mijn baan. Wat bleek? Ik schrijf liever dan dat ik vertaal. Meer vrijheid en meer connectie met de mensen voor wie ik schrijf.  En dat brengt ons terug in het heden. Ik heb mijn liefde voor woorden in een bedrijf gegoten en leef mijn droom om overal ter wereld mijn geld te kunnen verdienen.

Ik schrijf niet zomaar, net zoals ik eigenlijk vrij weinig dingen zomaar doe. Ik schrijf om mensen bij elkaar te brengen. Te verbinden in een gezamenlijk doel en samen heel veel positieve impact te maken. Zonder mijn lezers te manipuleren, zonder loze beloftes maar mét overtuiging, liefde en eerlijkheid. Ik hou niet van prietpraat en ga het liefst meteen de diepte in.

 

Goed beter best

I learned the hard way dat perfectie niet bestaat. Niet in mijn leven, niet in mijn werk en al helemaal niet in de rest van de wereld. Maar ik geloof wel dat we allemaal op onze eigen imperfecte manier iets bij kunnen dragen. Daarom doe ik elke dag mijn best om het beste te doen wat ik kan. Vandaag voel ik me on top of the world en knal ik er het ene naar het andere geweldige stuk uit. Morgen sta ik op met hoofdpijn en is mijn best misschien dat ik een lekker kopje biologische thee zet en 5 minuten mediteer. Maar weet dat ik altijd, elke dag en zonder uitzondering, mijn best doe. Ook voor jou.

Dit zei een collega over mij toen ik 24 was. 
Kun je nagaan hoe het nu is, met 10 jaar meer ervaring!

I would describe Marloes as a very bright, attentive and business-savy person. She combines these traits with the ability to listen very well to her conversation partner(s) and can very easily incorporate and transform the contents of these conversations in clear, concise plans and actions making you feel that you have been really understood. I believe she excels in hands-on, creative jobs where she can turn something you need into something you badly want and deliver the desired payoff as well. I would recommend Marloes to any company and have always thoroughly enjoyed working with her.

 

- Jessica Grauerholz (vestigingsmanager)

Spreek je uit!

Doe wat je zegt en zeg wat je doet, op jouw manier en het liefst zo uitgesproken mogelijk. Daarmee onderscheid jij jezelf. En omdat ik m'n talk graag walk hier een voorbeeld, plus wat het me opleverde. 

Ik schreef een opiniestuk voor de Volkskrant omdat ik het zo zat was dat er wordt neergekeken op vrouwen die niet fulltime werken. 

Mijn artikel werd op de Facebook-pagina van de krant ruim 900 keer geliked, 80 keer gedeeld en er kwamen meerdere  ingezonden brieven van vrouwen (en mannen) die zich eindelijk gezien voelden. Natuurlijk was er ook kritiek, dat hoort erbij als je je uitspreekt.

Vervolgens werd ik als 'Optimist' uitgenodigd om live in de uitzending te komen bij EenVandaag. Een bijzondere ervaring want wist je dat NPO Radio1 dagelijks zo'n 2 miljoen luisteraars heeft?

Waarom is dit belangrijk? Omdat je nu weet dat ik lef heb en pittige stukken voor je kan schrijven.

Voordat je met me in zee gaat wil je misschien ook nog weten dat ik...

... heel veel vragen stel, ook vragen die je liever niet beantwoord.

... elke dag dingen doe waar ik bang voor ben, ga dus niet met me samenwerken als je liever in je comfort zone blijft. (zie het vorige punt)

... niet kan stoppen met dingen leren. Ik leer snel en bijt me vast in nieuwe onderwerpen totdat mijn honger is gestild.

 

... een crazy cat lady ben. Grote kans dat ik je een foto (uhm, waarschijnlijk meer dan een) laat zien van mijn kattenschatjes als we samenwerken. Een gewaarschuwd mens...

 

... vind dat we allemaal iets kunnen doen voor een beter milieu. Ik wijs liever niet naar de overheid of multinationals maar doe zelf wat ik kan. Bijvoorbeeld vegetarisch eten, zo veel mogelijk tweedehands kopen en zo min mogelijk vliegen.

... héél enthousiast word als we samen impact gaan maken. Als in: een wervelwind aan ideeën en plannen.

... geloof dat vrouwen de wereld over gaan nemen. Better be ready.

Ben je er nog? Mooi, want nu weet ik zeker dat wij samen kunnen knallen!

Plan een gratis kennismakingsgesprek in, zet me direct aan het werk of vertel me hoe jij de wereld verandert en wat ik kan doen om je daarbij te helpen.

Liefs, Marloes

  • Black Instagram Icon