WEER VERLIEFD OP JOUW NIEUWSBRIEF

Bijna elke zichzelf respecterende ondernemer heeft inmiddels een nieuwsbrief. Maar hoe val je op tussen alle anderen? Wat zet je er in om jouw lezers te inspireren of aan te zetten tot actie? En waar halen al die ondernemers eigenlijk de tijd vandaan om elke keer opnieuw die nieuwsbrief te schrijven? Het antwoord op die laatste vraag is simpel: huur een professional in!

Het zou kunnen dat je  nog helemaal geen nieuwsbrief hebt, of niet meer. Te tijdrovend, ouderwets of overbodig. Jij houdt je klanten wel op de hoogte via Social Media. Tja, dat is een optie maar dan geef je alle controle weg en blijf je mogelijk met lege handen over. Want stel dat Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram er ineens mee ophoudt of dingen doen waar jij niet achterstaat? Dan heb je heb je niks meer aan al die volgers. Met een nieuwsbrief wel! Jouw website en mailing list zijn jouw goud. Daarmee heb je in ieder geval een naam en een e-mailadres. En nog beter, als je het goed doet is het ook nog privacy proof.  

Even op een rijtje, wat levert een nieuwsbrief jouw bedrijf op?​

 • Je geeft jouw (potentiële) klanten steeds een beetje meer informatie over jouw bedrijf en aanbod. Dit is dé kans om jouw business in een breder perspectief te plaatsen en waarde toe te voegen aan de klantbeleving.

 • Adverteren! Mix inspirerende content met een mooie aanbieding waar jouw klanten op zitten te wachten en verhoog je omzet.

 • Vergroot het vertrouwen in je bedrijf en wordt een expert in jouw branche door nuttige content je versturen. Vertel jouw following over de nieuwste trends, ontwikkelingen en opmerkelijke gebeurtenissen.    

 • Door regelmatige contactmomenten, versterk je de band met jouw klanten. Wist je dat er gemiddeld 7 contactmomenten nodig zijn voordat een potentiële klant daadwerkelijk iets bij je koopt? 

 • Een nieuwsbrief helpt je om grote hoeveelheden of complexe informatie in hapklare brokken te presenteren aan jouw publiek. Stapje voor stapje laat je zien waarom het een goed idee is om voor jouw producten of diensten te kiezen. 

 • Je bouwt zelf een waardevol bestand op met contactinformatie van (potentiële) klanten waardoor je minder afhankelijk bent van Social Media Platformen.

Nu je nóg beter weet waarom een nieuwsbrief werkt, kunnen we aan de slag!

Voel je de liefde al?

Zie je nieuwsbrieven helemaal zitten? Mooi, nu zorgen dat jouw klanten dat ook meekrijgen. Want of je nu een nieuwsbrief laat schrijven of zelf schrijft, het allerbelangrijkste is dat een tekst ziel heeft. Je wilt dat jouw klanten voelen dat je moeite doet om iets toe te voegen aan hun leven. Dat klinkt hoogdravend maar eigenlijk is het vooral heel logisch. Bijna alle mensen willen namelijk gezien en gehoord worden. Het is daarom zaak dat je weet wie jouw doelgroep is. 

Om jouw content steeds weer goed af te stemmen op de behoefte van jouw klanten, maken we elke keer dat jij een nieuwsbrief pakket aanschaft voor 2, 4 of 6 brieven, een belafspraak van 20-30 minuten. Daarin bespreken we kort de onderwerpen die aan bod moeten komen. Wat speelt er in jouw branche, heb je toffe nieuwe producten en wat leest jouw doelgroep graag (of niet graag)? Ook spreken we een deadline af zodat jij jouw nieuwsbrief consequent kunt blijven sturen. Daarna ga ik aan de slag en hoef jij de nieuwsbrieven voor verzending alleen nog kort te reviewen om te kijken of er nog kleine aanpassingen nodig zijn. Zo simpel kan het zijn!

Wil je dat ik jouw nieuwsbrieven doorlopend schrijf? Dan hoef je natuurlijk niet steeds een nieuw pakket te kopen maar bepaal ik de prijs op basis van de frequentie en betaal je gewoon per maand.

Nu even praktisch, wat zit er in zo'n nieuwsbrief pakket:

 • 2, 4 of 6 nieuwsbrieven van ongeveer 400 woorden (excl. onderwerpregel)

 • 3 tot 5 items per nieuwsbrief 

 • 30 minuten telefonische briefing waarin we de onderwerpen bepalen en de insteek van de nieuwsbrieven

 • Na review door jou, doe ik per nieuwsbrief nog een kleine aanpassingsronde

 • Een pakkende onderwerpregel

 • Invoegen en opmaak in template

 • Alt-tekst bij beeldmateriaal

Kortom, ik schrijf alle tekst en regel de opmaak. Een template, beeldmateriaal en linkjes lever je zelf aan.

 

NIEUWSBRIEF MET LIEFDE PAKKETTEN

Extra blog opties:

Liever meer items, brainstormen over inhoud of een kneiter van een social media caption erbij? 

Een nieuwsbrief item van 80-200 woorden werkt vaak het beste. Met 400 woorden kan ik maximaal 5 items voor je schrijven. Wil je graag een extra blok?

+ 80-200 woorden           49,- per item

Last-minute een bestaande nieuwsbrief omgooien omdat er ineens iets actueels in moet?

Binnen een week af        64,- per item van 80-200 woorden

Niet genoeg content voor je nieuwsbrief? Ik kan ook blogartikelen voor je schrijven.

Vanaf                                  129,- per blog (lees hier meer)

Wil je een of meerdere items uit je nieuwsbrief ook op Social Media plaatsen? Geen probleem! Ik schrijf ook captions.

Social media caption       34,- per nieuwsbrief item per social media platform 

(maximaal 100 woorden, exclusief hashtags)

Soms heb je gewoon geen inspiratie voor je nieuwsbrief. Dan schakel je gewoon mijn hulp in!

60 minuten brainstorm    59,- per sessie

(alleen bij aankoop van een nieuwsbrief pakket)            

Contentstrategie

Voor consistente content kan het prettig zijn om een strategie te hebben, zodat je jouw boodschap nog duidelijker kunt overbrengen en op de juiste manier. Hoewel ik er inmiddels veel van weet, ben ik geen online marketeer. Ik kan je natuurlijk wel in contact brengen met een professional. Scheelt jou weer tijd!

Alle prijzen zijn excl. BTW. Pakketten zijn 3 maanden geldig vanaf factuurdatum. Nieuwsbrieven werken als een tierelier dus misschien zit mijn agenda bomvol, dan help ik je aan een ander. 

MINI

2 nieuwsbrieven

à ± 400 woorden

 

 

329,-

MIDI

4 nieuwsbrieven

à ± 400 woorden

 

 

639,-

MAXI

6 nieuwsbrieven

à ± 400 woorden 

929,-

LOSSE BRIEF

Wil je dat ik eenmalig een nieuwsbrief van maximaal 500 woorden voor je schrijf? 

179,- 

 
- FAVORIET -
Chiara%20review%20Marloes%20van%20Raamsd

CHIARA SPRUIT

Duurzame stijlcoach Indiaan in je kast

"Marloes is van de reële planning met ruime deadlines,  heldere afspraken en het schrijven van goede teksten. Evaluatiemomenten die resulteren  in een sterkere samenwerking, haar luisterend oor en ook haar prijs/kwaliteit verhouding is goed. En daarbij: Marloes geeft zoveel meer dan ze belooft."

ZELF AL EEN NIEUWSBRIEF GESCHREVEN?

voor 50,- kijk ik 'm voor je na en doe ik kleine aanpassingen